Предстои въвеждане на еднопосочно движение по ул. Златен рог от бул.

...
Предстои въвеждане на еднопосочно движение по ул. Златен рог от бул.
Коментари Харесай

Въвеждат еднопосочно движение в част от ж.к. Лозенец

Предстои въвеждане на еднопосочно придвижване по ул. " Златен рог "  от бул. " Джеймс Баучер "  до бул. " Черни връх ", оповестяват от Столичната община. Проектът на общината цели възстановяване на пътната сигурност. Предвижда се смяна в организацията на придвижване на кръстовището на бул. " Черни връх "  и бул. " Джеймс Баучер "  – ул. " Златен рог ". Новата организация на придвижване ще способства за възстановяване на напредването и транспортното обслужване в региона като понижи конфликтните точки, твърдят от общината. Осигурява се и нарастване на паркоместата.

Проектът е признат от транспортната комисия с присъединяване на КАТ – Пътна полиция и е координиран с регион " Лозенец ". Новата организация на придвижване ще се вкара на два стадия, като първият ще бъде изпълнен до края на април, инфо
 
Първи стадий: 

Въвеждане на еднопосочно придвижване по ул. " Златен рог "  от бул. " Джеймс Баучер "  до бул. " Черни връх ", като се обособят и две ленти за " излаз "  (включване) към бул. " Черни връх ". По този метод се понижават споровете на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Златен рог ", като се " отстранява "  левият завой от бул. " Черни връх "  към ул. " Златен рог "  и в същото време се обезпечават две ленти за включване на колите от ул. " Златен рог "  към бул. " Черни връх ".

Създава се " напряко "  паркиране от северната страна на ул. " Златен рог ". Запазва се успоредното паркиране от южната страна на улицата. По този метод се усилват паркоместата по ул. " Златен рог "  с 15 броя.
 
Втори стадий: 


Обособяват се физически " защитни острови "  в средата на бул. " Черни връх "  в рамките на пешеходната пътека в посока православен храм " Въздвижение Св. Кръст Господен ". Запазват се общо 4 броя ленти по бул. " Черни връх ", само че в същото време се обезпечава предпазен остров за пешеходното секване.

Изграждат се и физически ограничители на скоростта преди съществуващата пешеходна пътека в посока православен храм " Въздвижение Св. Кръст Господен ". Ще бъдат маркирани и инсталирани и физически ограничители в региона на кръстовището, за възстановяване на сигурността на придвижване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР